تفاوت ظروف مسی جدید با ظروف قدیم ,

menuordersearch
mesnikzanjan.ir
۱۳۹۷/۴/۶ چهارشنبه
(10)
(1)
تفاوت ظروف مسی جدید با ظروف قدیم
تفاوت ظروف مسی جدید با ظروف قدیم

در ایام گذشته بدلیل نبود برخی از دستگاه‌‌های امروزی، مسگران هنرمند قدیمی ظروف مسی (شامل قابلمه مسی، دیگ مسی، ماهیتابه مسی و ...) را در چندین مرحله و بصورت کاملاً دستی ظروف مسی تولید می‌نمودند.

مراحل ساخت ظروف مسی را می‌توان در پنج مرحله کلی زیر بیان کرد:

    ساخت بدنه اصلی ظرف مسی.
     چکش کاری.
     قلع اندود نمودن یا همان سفید کاری.
    سوراخ کاری و اتصال دسته به ظروف.
    مرحله نهایی براق کاری (پولیش).

در ایام قدیم، مرحله اول (یعنی ساخت بدنه ظروف مسی) با برش و جوش دادن 2 تکه ورق مسی مجزا ساخته می‌شد. این جوش‌ها از ناحیه بیرونی این ظروف به خوبی قابل مشاهده است.

امروزه با وجود و ورود دستگاه‌‌های خم کاری و دستگاه‌‌های پرس به تمام صنایع از جمله صنعت مسگری، بدنه ی این ظروف بصورت یک تکه ساخته می‌شود. یعنی بجای برش و جوش دادن ظروف، کل ظرف بصورت یک تکه ساخته می‌شود که البته این موضوع از جهات مختلفی، مفید است.پس می‌توان گفت که تنها تفاوت ظروف امروزی با ظروف قدیمی، در نحوه ساخت بدنه بوده(ظروف امروزی یک تکه و ظروف قدیمی دو تکه است) و سایر مراحل ساخت این ظروف تفاوتی با قبل ننموده است.

نکته قابل توجه این است که این تفاوت (که صرفاً در مرحله ساخت بدنه است)، هیچ ارتباطی به کیفیت ظروف دستی و ماشینی، دوام و... این ظروف ندارد. حتی می‌توان گفت ظروفی که بصورت ماشینی چکشی (یک تکه) ساخته می‌شود، از لحاظ نوع مرغویت ورق و نیز شکل ظاهری، بهتر از ظروف کاملاً دستی است. بطور نمونه قابلمه‌‌های مسی قدیمی کاملاً دست ساز را اگر مشاهده فرمایید، می‌بینید که دهنه آنها کمی تاب دارد یا کج است و درب روی آن خوب جفت نمی‌شود!

البته این ایراد مانع از هنر زیبای مسگران عزیز و هنرمند قدیمی که سالیان سال عمر خود را صرف تجربه اندوزی و ساخت ظروف مسی زیبا نموده اند، نیست. شاین ذکر است که مدیرت محترم مجموعه بزرگ مس نیک زنجان خود از مسگران بسیار قدیمی و سرشناس زنجان است که بیش از 45 سال از عمر گرانب‌‌های خود را صرف این صنعت نموده است.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

2 نظر
حمید نیک نام
چهارشنبه نوزدهم خرداد ۰۰
پاسخ
()
()
حمید نیک نام
سلام رنگ مس قرمز کم رنگ هست يا همون معروف به رنگ مسي پس چرا قابلمه‌ها ي مسي فقط سطحش اون رنگ و به مرور زمان رنگش سفيد ميشه شبيه رنگ قابلمه‌ها ي روحي.
پاسخ مدیر سایت
سلام. جسارتاً سوالتون کمی مبهم هستش. سطح بیرونی (ظاهری) ظروف مسی به رنگ طبیعی مس هستش (یعنی همون قرمز) و سطح داخلی ظروف مسی (بنابه دلایلی که در بخش آموزشی توضیح داده شده)، سفید کاری میشه (یا اصطلاح قلع کاری میشه) و رنگ سفید نقره ای پیدا میکنه. حالا بعد از یک مدتی که شما از ظرف مسی استفاده کردین، بیرون اون (که قرمز رنگ بود) به مرور زمان کمی تیره و کِدر میشه و سفیدی داخل اون هم کم کم از بین میره (البته از بین رفتن قلع داخل ظروف مسی بین 1 تا 2 سال زمان میبره و بستگی به نحوه استفاده شما داره). اگر سوالتون برطرف نشده، لطفاً بخش "دانستی‌‌های از مس" سایت رو مطالعه بفرمایید و اگر باز هم سوال داشتین، پیام بفرستین در خدمت شما هستیم.
پاسخ مدیر سایت
رقیه احدی
دوشنبه هشتم دی ۹۹
پاسخ
()
()
رقیه احدی
سلام.يکي از فروشندگان که ميگفت ظروف مسي ما کلا دست ساز هستس، قيمت اين ظروف رو گرونتر از ظروف عادي ميگفت.گفتم چرا بالاتره؟ گفتند بخاطر کيفيتش. اين ادعا درسته؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. همانگونه که در بخش "مطالب آموزشی" سایت توضیح داده شد، دلیل گرانی ظروف مسی "دستی" نسبت به ظروف مسی جدید یا همان "ماشینی"، دست ساز بودن آن است. البته این سخن به مفهوم این نیست که حتماً باید ظروف مسی کاملاٌ دست ساز گرانتر از ظروف مسی جدید باشند. بستگی به کیفیت کار دارد. همچنین به لحاظ کیفیت مواد اولیه، هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد. لیکن ظروف مسی جدید (ماشینی) دارای فرم و شکل بسیار زیبا تری هستند.
پاسخ مدیر سایت

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید

telegraminstagram
logo

کارخانه: زنجان، شهرک صنعتی علی آباد - خ فروردین - قطعه 203. تلفن تماس مدیر فروشگاه اینترنتی: 3754692-0933