علت سیاه شدن ظروف مسی چیست؟ ,

menuordersearch
mesnikzanjan.ir
۱۳۹۹/۲/۱ دوشنبه
(28)
(0)
علت سیاه شدن ظروف مسی چیست؟
علت سیاه شدن ظروف مسی چیست؟

سطح بیرونی ظروف مسی به مرور زمان، براقیت و شفافیت خود را از دست داده و کمی تیره می‌شود. به عکس زیر دقت نمایید:

 

سوالی که برخی مصرف کنندگان دارند این است که چرا سطح بیرونی ظروف مسی (که به رنگ قرمز است) بعد از مدتی، تیره و کِدر شده و براقیت و شفافیت اولیه خود را از دست می‌دهد؟

آیا این نشانه تقلبی بودن ظروف مسی است؟

چه کنیم که ظروف مسی سیاه نشود؟

دلیل سیاه شدن مس چیست؟

آیا مس اصل، سیاه می‌شود؟

آیا سیاه شدن مس نشانه قلبی بودن ظروف مسی است؟

 

پاسخ:

همانگونه که در بخشی دیگر توضیح داده شده، خاصیت ظروف مسی "اکسید شدن" است. یعنی مس بطور طبیعی وقتی در مجاورت هوا و آب قرار بگیرد، رنگ آن کمی تیره می‌شود. پس این موضوع کاملاً طبیعی بوده و اصلاً ربطی به تقلبی بودن یا اصل بودن ظرف مسی ندارد. ظروف مسی قدیمی یادتان است؟ دقیقاً اینگونه بودند و سطح بیرونی آنها تیره و کمی کِدر بود. پس نگران این موضوع نباشید و البته یادتان باشد که طبیعتاً ظروفی که روی حرارت قرار میگیرد، خیلی سریع تر و زودتر از ظروف دکوری و ظروف پذیرایی، تیره تر خواهد شد.

 

برخی از فروشندگان ادعا می‌کنند که ظروف مسی آنها هرگز سیاه نمی‌شود. آیا این ادعا درست است؟

اگر سطح بیرونی ظرف مسی را با پوششی به نام "نانو" بگیرند، این امکان وجود دارد که ظرف مسی دیرتر سیاه شود. در واقع "نانو" یا نانو مس ، یک لایه ای روی سطح بیرونی مس، می‌کشد که مانع از ورود آب، هوا و گرد و غبار به سطح مس شده و در نتیجه ظرف مسی دیرتر سیاه می‌شود.

فقط به این نکته عنایت داشته باشید که نانو مس یا نانو کردن ظروف مسی، ترجیحاً برای ظروف مسی دکوری و ظروف مسی تزئینی که روی حرارت و آتش قرار نمی‌گیرند، استفاده شود. زیراکه حرارت موجب از بین رفتن این پوشش در مدت کوتاه می‌شود.

همچنین نباید داخل ظرف مسی که برای پخت و پز یا نوشیدن استفاده می‌شود، نانو گردد زیرا فعلاً مضر نبودن آن به لحاظ علمی اثبات نگردیده و برای سلامتی می‌تواند آسیب زا باشد.

 

نتیجه نهایی آیا ظروف مسی معمولی خریداری کنیم یا ظروف مسی نانو شده؟

توصیه ما بطور قطعی این است که برای ظروفی که روی حرارت قرار میگرند، از ظروف مسی معمولی استفاده نمایید. یادمان باشد که تیره شدن ظروف مسی نه تنها آن را زشت نمی‌کند بله، نوستالژیک بودن آن را نیز تداعی می‌کند. از طرفی، شما به راحتی می‌توانید در خانه، آنرا تمیز کرده و براق نمایید. پس جای هیچ نگرانی نیست.

 

راه کار تمیز، براق و شفاف کردن ظروف مسی چیست؟

در بخش "مطالب آموزشی" توضیح کامل داده شده و چهار راه حل بسیار ساده ارائه شده است. لطفاً مطالعه نمایید.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

21 نظر
لیدا
پنج شنبه بیست و دوم شهریور ۰۳
پاسخ
()
()
لیدا
سلام من روي گلدون و دکوري روي ميزم لک هاي سياه افتاده از اين مدل مس و سياه قلم هست الان کلي لک سياه افتاده روي قسمت هاي مسي
پاسخ مدیر سایت
سلام. گلدون از تولیدات ما نیست. احتمالاً ظروف دکوری شما «نانو» نشده و بخاطر همین اگه بهش آب بخوره، سیاه میشه و یا کلاً به مرپر زمان کمی تغییر رنگ میده. هرچند از نظر خیلی از استفاده کنندگان، تغییر رنگ مس نه تنها بد نیست بلکه خودش یه نوع زیبایی و قدمت رو نشون میده، منتها. اگه حساس هستید رو این موضوع عکس ظروف رو کامل و واضح بفرستید تا خدمتتون توضیح داده بشه.
پاسخ مدیر سایت
فاطمه محمد
یکشنبه بیست و چهارم تیر ۰۳
پاسخ
()
()
فاطمه محمد
من زيور آلات مسي ام را به مدت چند ساعت درون ظرف ابليمو و نمک بود و الان رنگش سياه شده و پاک نميشه چيکار کنم به رنگ اوليه خودش برگرده؟؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. مواردی که برای «تمیز کردن ظروف مسی» گفته شده مختص ظروف هستش و نباید سایر موارد (مانند زیور آلات مسی که به احتمال قوی، روی این زیور آلات، پوشش های دیگه ای داره) استفاده کنید. دلیل این موضوع هم این هستش که احتمال داره که زیور الات شما یه لایه نانو داشته باشه، یا سیاه قلم شده باشه. یعنی با مواد دیگه ای روی زیور آلات رو پوشانده باشند. بهرصورت از سازنده زیور آلات راهنمایی بگیرید.
پاسخ مدیر سایت
احمد پایدار
پنج شنبه بیست و هفتم اردیبهشت ۰۳
پاسخ
()
()
احمد پایدار
داخل ظرف مسي قلم شتر پختم هم قابلمه وهم در قابلمه سياه شده به حدي که موقع شستن دستم سياه شد حالا بايد دوباره از قابلمه استفاده کنم؟ راه کار چيست؟ درضمن آب قلم هم خيلي تيره شده آيا خطري داره؟
پاسخ مدیر سایت
قلم گوسفند و گاو زودپزهای آلمینیوم (چدنی) را هم تیره (و حتی سیاه) می‌کند. اگر قلع داخل قابلمه سوخته و از بین رفته (به اندازه ای که قرمزی مس اون داخل ظرف، نمایان شده)، حتماً ظرف مسی شما باید مجددا قلع کاری بشه که بعید میدونم اینجوری شده باشه. چون قلع یا در بلند مدت از بین میره یا اینکه شما ظرف مسی رو بصورت خالی (یعنی داخل ظرف، آب یا مایعات یا روغن. ... نباشه) روی حرارت زیاد بزارید بمونه. بیرون ظرف مسی هم مهم نیست اگه تیره شده. شما میتونید بخش خارجی ظرف مسی رو با روشهایی که در بخش مطالب آموزشی گفتیم، تمیزرو براق کنید.
پاسخ مدیر سایت
آرزو هاشمی
شنبه هجدهم فروردین ۰۳
پاسخ
()
()
آرزو هاشمی
سلام من براي عيد هفت سين جام نانو شده طلايي خريدم متاسفانه با اينکه سلفون هم انداختم کفش ولي سرکه ريخته و سياه شده بايد چيکار کنم؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. سرکه عملاً نانو رو پاک کرده و به خود مس نفوذ کرده و اونو سیاه کرده، شما می‌توانید با روشهای که در بخش مطالب آموزشی گفتیم، مس رو براق و تمیز کنید.
پاسخ مدیر سایت
مهدی رها
پنج شنبه شانزدهم شهریور ۰۲
پاسخ
()
(1)
مهدی رها
سلام و عرض ادب ظرف مسي که لکه دار شده يود با استفاده از روش هايي که گفته بوديد تميز کردم. لکه ها پاک شد و رنگ يکدست شد ولي ديگه مثل اول نارنجي نيست رنگ مس،بلکه متمايل به صورتي شده.
پاسخ مدیر سایت
سلام. رنگ طبیعی مس هستش. البته کمی متفاوت از ظرف مسی که تازه از فروشگاه میخرید،میشه. اونم به این دلیل هستش که ظروف مسی تازه،در زمان تولید،پولیش کاری (براق کاری) میشه. وگرنه رنگ طبیعی مس همونه. نگران نباشید به مرور عادی میشه
پاسخ مدیر سایت
محمد امینی
جمعه دهم شهریور ۰۲
پاسخ
()
()
محمد امینی
با عرض سلام و خدا قوت بنده چند ظرف مسي دارم که خيلي قديمي هستن و دوتاي اونه را که سياه شده بودن با سرکه و آبليمو تمييز کردم ولي کامل تمييز نشدن چون خيلي سال بود که از اونها استفاده نشده بود حالا چند لکه کوچک سياه و حالت قرمز پر رنگ پيدا کرده آيا ميتونم در اونه آب بخورم مسموم نميشم ممنون ميشم سوال منو جواب بديد
پاسخ مدیر سایت
سلام. آموزشهایی که عموماً ارائه شده، برای تمیز کردن سطح بیرونی (که به رنگ قرمز هستش) است. داخل ظروف مسی که برای نوشیدن، پخت و پز استفاده میشه حتماً حتماً باید قلع کاری (سفید کاری) شده باشه و این قلع کاری اگر به حدی از بین بره که قرمزی زیرین اون (یعنی رنگ طبیعی فلز مس) نمایان بشه، حتماً بایستی ظرفتون رو بدین استاد کار براتون قلع کاری مجدد بکنه. به عبارتی دیگه، مثلاً پارچ یا لیوان مسی اگه قلع کاری داخلش، جوری از بین رفته که قرمزی مس، نمایان شده، دیگه نباید از اون استفاده کنید تا قلع کاری مجدد بشه.
پاسخ مدیر سایت
امیر شاهچراغ
دوشنبه چهاردهم فروردین ۰۲
پاسخ
(1)
()
امیر شاهچراغ
سلام فرق بين اسپره ي کيلير با نانو هگزا چيست ؟ آيا کيلير که از ابزاق يراقي خريداري بشه ميشه رو ظروف ميسي نانوکرد؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. همانگونه که در بخش مطالب آموزشی توضیح داده شده، اصطلاحاً "نانو مس" یا "مس نانو شده"، یک لایه ی بی رنگ هستش که روی سطح بیرونی ظروف مسی کشیده میشه و باعث میشه مایعات و هوا و ... به مس نفوذ پیدا نکنه و در نتیجه، شفافیت و براقیت اون در کوتاه مدت از بین نره. منتها یک سری اسپری یا محلول یا خمیرهای پاک کننده هستش که اینها، فقط برای تمیز کردن سطح بیرونی ظروف مسی استفاده میشه. یعنی عین جلاسنج عمل میکنه و کِدر بودن سطح بیرونی ظروف مس را براق میکنه و ارتباطی به نانو نداره.
پاسخ مدیر سایت
........
شنبه بیستم اسفند ۰۱
پاسخ
(1)
()
........
سلام ببخشيد من دستبند مسم رو گذاشتم توي سرکه و جوش شيرين اما تقريبا يک ساعت موند و بعد که برداشتم سياه سياه شده بود . ايا مس من ديگر خاصيت ندارد؟؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. در مورد زیورآلات مسی (مانند دستبند)، خیر خاصیت مس از بین نرفته و شما میتونید استفاده کنید.
پاسخ مدیر سایت
محمدفلاح
دوشنبه نوزدهم دی ۰۱
پاسخ
(1)
()
محمدفلاح
رب انار يا رب گوجه با ليموترش بزنيد مثل اول ميشه يک بار امتحان کنيد
محمدفلاحی
دوشنبه نوزدهم دی ۰۱
پاسخ
(1)
()
محمدفلاحی
يه کم رب گوجه يا رب انار بزنيد. من زدم مثل اول شده. تمام نانو به درد نمیخوره
nazi
دوشنبه هفتم آذر ۰۱
پاسخ
(1)
()
nazi
ظرف مسي رو با چي تميز کنيم که سياهي هاش بره؟؟؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. لطفاً به بخش مطالب آموزشی مراجعه کنید. توضیحات کامل ارائه شده. اگر سوالی داشتین، زیر همون پست، ارسال بفرمایید.
پاسخ مدیر سایت
میرزای
پنج شنبه هفتم مهر ۰۱
پاسخ
(2)
()
میرزای
سلام ميشه داخل قابلمه مسي رو که يکم سياه شد رو با پودر رخشا شست ؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. داخل ظروف مسی اگه لکه های سیاه کوچیک افتاده باشه، بله میتونید با مایع شستشوی معمولی و دستمال نرم بشورید، جوری که قلع داخل اون خراشیده نشده. برای توضیحات بیشتر به بخش مطالب آموزشی مراجعه کنید.
پاسخ مدیر سایت
ناهید
شنبه بیست و دوم مرداد ۰۱
پاسخ
(3)
()
ناهید
سلام من ۶ تا جام مس از زنجان خريدم بدون اينکه بهشون دست بزنم سياه شدن به عنوان دکور استفاده ميکردم هيچ استفاده اي ازشون نداشتم ولي لايه بيروني سياه شده
پاسخ مدیر سایت
سلام. خاصیت طبیعی مس این هستش که در مجاورت هوا و آب، کمی کِدر و تیره میشه. البته، ظروفی که شما خریداری کردین، نانو نشده بودند. "نانو" یک پوششی هستش که روی مس کشیده میشه و مانع از کِدر شدن اون میشه.البته جای نگرانی نیست، شما میتونید از روش های خانگی برای تمیز و براق کردن ظروف مسی استفاده کنید که خیلی هم راحت هستند. لطفاً به بخش "مطالب آموزشی" مراجعه فرمایید.
پاسخ مدیر سایت
علیرضا قربانی
پنج شنبه بیست و ششم اسفند ۰۰
پاسخ
(3)
(1)
علیرضا قربانی
سلام من هفت سين مس دارم نانو زده نشد دست ميزنم سياه ميشه اگه بازم نانو بزنم سفيد ميشه؟؟؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. البته به اون اندازه هم حساس نیست که با چندبار دست زدن، سریع سیاه بشه! اگه بدهید براتون نانو بزنند، قبل از نانو زدن، استادکار، باید لکه ها و چربی های موجود رو از روی ظرف پاک کنه، بعدش نانو بزنه. که در این حالت (و البته اگه نانو رو با سیم ظرفشویی نخراشید و ...)، براقیتش حفظ خواهد شد. برای توضیحات بیشتر به بخش "مطالب آموزشی" سایت رجوع کنید.
پاسخ مدیر سایت
سحر مومنی
چهارشنبه بیست و هفتم بهمن ۰۰
پاسخ
(2)
(1)
سحر مومنی
سلام من به تازگي يک سيني مس سفيد خريدم وهمش نگرانم که سياه بشه. و اگر سياه شد چاره چي چطور تميزش کنم البته من مس قرمز دارم و هر وقت سياه ميشه با همان شيوه طبيعي تميز ميکنم ولي در باره مس سفيد هيچ اطلاعي ندارم لطفا راهنمايي کنيد ممنون ميشم.
پاسخ مدیر سایت
سلام. سینی های مسی که اصطلاحاً دورو سفید هستند (یعنی هم داخل و هم بیرون اونها، قلع کاری شده)، برعکس مثل ظروف مسیِ قرمز (که تغییر رنگ اونها کمی بیشتر و سریعتر هستش)، کِدر و سیاه نمیشوند. فقط در بلند مدت، (مثلاً بعد از حداقل دوسال که هر روز استفاده بکنید)، شاید نیاز به قلع کاری مجدد باشه. نگران نباشید و با خیال راحت استفاده کنید. فقط با سیم و اشیاء زبر نشورید چون باعث از بین رفتن سریعتر قلع اون میشه.
پاسخ مدیر سایت
سحر مومنی
چهارشنبه بیست و هفتم بهمن ۰۰
پاسخ
(4)
()
سحر مومنی
سلام مي خواستم بپرسم آيا مس سفيد سياه مي شد واگر سياه شد چطور بايد تميزش کرد.
پاسخ مدیر سایت
سلام. لطفاً به بخش "مطالب آموزشی" مراجعه فرمایید.توضیحات کامل ارائه شده اونجا.
پاسخ مدیر سایت
ابراهیم قاسمی
چهارشنبه ششم بهمن ۰۰
پاسخ
(3)
(2)
ابراهیم قاسمی
سلام.من يک ديگ مسي قديمي دارم که بيرونش به شدت سياه شده.راهي هست که بشه پاکش کرد؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. همانطوری که در بخش، مطالب آموزشی توضیح دادیم، کِدر شدن مس، امری کاملاً طبیعی است. بهرحال برای پاک کردن ظروف مسی می‌توانید از روشهای خانگی (به شرح مطالبی که در بخش مطالب آموزشی، توضیح دادیم) یا از پاک کننده مس (در بخش محصولات) خریداری و استفاده کنید.
پاسخ مدیر سایت
روح اله بیگدلی
یکشنبه دوازدهم دی ۰۰
پاسخ
(4)
(1)
روح اله بیگدلی
سلام. من یک ليوان مسي از بازار گرفتم اما يه هفته نشده بيرونش لک لک تيره شده يعني تقلبي هست يا مشکلي داره.
پاسخ مدیر سایت
سلام. همانگونه که در بخش "مطالب آموزشی" بطور مفصل توضیح دادیم، خاصیت مس این هستش که در مجاورت هوا و آب سریع واکنش نشون میده و تغییر رنگ میده و رنگ اون کمی تیره و کِدر میشه. ظروف مسی قدیمی رو خاطرتون هست.؟ اما امروزه برای ظروفی که بصورت دکوری و تزئینی استفاده میشه، با لایه ای به نام "نانو" سطح بیرونی مس رو پوشش میدن که این فرآیند باعث میشه مس خیلی دیر کِدر بشه. البته این پوشش نانو نباید برای ظروفی که با ماده غذایی تماس دارند، استفاده بشه. نتیجتاً اینکه تغییر رنگ مس امری کاملاً طبیعی هستش.
پاسخ مدیر سایت
رحمتی
دوشنبه چهاردهم تیر ۰۰
پاسخ
(9)
()
رحمتی
سلام. بجز مواد طبيعي که گفتين، شما محصولي براي پاکردن ظروف مسي داريد؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. بله جرم گیر مسی وجود داره که برای تمیزکردن سطح بیرونی ظروف مسی استفاده میشه. در قسمت محصولات قابل مشاهده هستش.
پاسخ مدیر سایت
عاطفه محمدی
چهارشنبه دوم تیر ۰۰
پاسخ
(10)
(2)
عاطفه محمدی
سلام. من که دوست دارم ظرف مسي بيرونش کمي تيره باشه چون حس نوستالژيک و قديمي بودن ميده به آدم
باقری
چهارشنبه نوزدهم خرداد ۰۰
پاسخ
(14)
(0)
باقری
سلام ميشه دليل و علت علمي (شيميايي )تغيير رنگ ظروف مسي رو توضيح بدين
پاسخ مدیر سایت
سلام. خاصیت مس، اکسید شدن و تغییر رنگ در مجاورت هوا هستش. شما یک ظرف مسی رو حتی اگر در دکور هم قرار بدهید و استفاده نکنید، بعد از مدتی براقیت و شفافیت اولیه خودش را از دست می‌دهد. منتها خیلی کم! اگر این ظرف روی اجاق قرار بگیره و شستشو بشه، طبیعتاً سرعت کِدر شدن سطح بیرونی اون بیشتر خواهد بود. برخی از ظروف مسی که الان تو بازار هستش، فروشنده ها تبلیغ میکنند که این ظروف هیچ وقت تغییر رنگ نمیدن!! اصطلاحاً این ظروف نانو شده هستند. نانو یک فرآیندی هستش که یک لایه ی خارجی روی ظرف مسی کشیده میشه و باعث جلوگیری از نفوذ هوا و آب به مس میشه و درنتیجه مس دیرتر، تغییر رنگ میده. امیدوارم پاسخ کاملی داده باشم.
پاسخ مدیر سایت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

telegraminstagram
logo

زنجان، شهرک صنعتی علی آباد، خ فروردین، قطعه 203 تلفن ثابت کارخانه: 02432221495 و 02432222148
شماره تماس مسئول فروش کارخانه (فقط مغازه داران و عاملین پخش): 09104468806
شماره همراه مسئول فروشگاه اینترنتی (ویژه تماس مصرف کنندگان محترم و مشتریان سایت): 3754692-0933

سوالی برای شما پیش آمده؟ از ما بپرسید!
ارتباط در روبیکا
روبیکا