ظروف مسیِ دست ساز بهتر است یا ماشینی؟ ,

menuordersearch
mesnikzanjan.ir
۱۳۹۹/۱۰/۹ سه شنبه
(35)
(0)
ظروف مسیِ دست ساز بهتر است یا ماشینی؟
ظروف مسیِ دست ساز بهتر است یا ماشینی؟

ظروف مسی دست ساز بخریم یا ظروف مسی ماشینی؟

ظروف مسی قدیمی بهتر است یا ظروف مسی جدید؟

 

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که به یک مغازه مس فروشی مراجعه کرده اید و با ظروف مسی روبرو شده اید که طرح نسبتاً سنتی دارند. فروشنده می‌گوید این ظروف مسی، کاملاً "دستی" یا "دست ساز" هستند و احتمالاً فروشنده، قیمت ظروف مسیِ کاملاٌ دست ساز را نسبت به ظروف معمولی، گرانتر اعلام می‌کند!

آیا ظروف مسی دست سایز بهتر است یا ظروف مسی ماشینی؟

تفاوت ظروف مسی ماشینی با ظروف مسی دستی چیست؟

نحوه تشخیص ظرف مسی دست ساز با ظرف مسی ماشینی چگونه است؟

کیفیت ظروف مسی کاملاٌ دستی با ظروف ماشینی چه تفاوتی دارند؟

 

همانگونه که در پست های دیگر هم توضیح داده شده، اصولاٌ امروزه ظروف مسی، به 2 روش کلی تولید می‌شوند.

 

1- ظروف مسی کاملاً دستی (ظروف مسی دست ساز):

مراحل ساخت این ظروف، عین زمانهای قدیم است. به این شکل که ورق مسی را بوسیله قیچی برش می‌دهند، سپس حالت دنده دنده کرده و آن را به شکل یک استوانه در می‌آورند و برای بهم چسباندن این استوانه، آنرا جوش می‌دهند.

به عکس های زیر دقت کنید، خط عمومی زرد رنگ، همان جوش است. یعنی ورق مسی در این محل به یکدیگر وصل شده است. در این ظروف، چکش کاری بدنه و درب و ته ظرف کلاً با دست (بدون استفاده از ماشین) انجام می‌شود.

 

 

معایب ظروف مسی قدیمی(ظروف مسیِ کاملاً دست ساز)؛

دوتکه بودن آن،

مشخص بودن ناحیه جوش خورده از داخل و بیرون ظرف،

تاب داشتن و تراز نبودن درب روی ظرف، تاب داشتن دهنه

 

البته این موارد به هیچ وجه ضایع کننده هنر مسگران قدیمی و استادکاران صنعت مسگری نیست. استادانی که در زمانهای قدیم و با کمترین امکانات، بهترین ظروف را شکل داده اند.

ولی نباید فراموش کنیم که اکنون در عصری زندگی می‌کنیم که تکنولوژی وجود دارد و وقتی این امکان وجود دارد که شما با استفاده از دستگاه و نیروی انسانی، می‌توانید ظرف زیباتر و بهتری بسازید که کیفیت بالاتری هم داشته باشد، پس دلیلی نیست که همچنان از روشهای منسوخ استفاده نماییم!

 

 

 

2- ظروف مسی ماشینی چکشی (یا ماشینی-دستی):

ظروف مسی جدید و ظروف مسی مدرن (که در حال حاضر بالای 90% از حجم ظروف مسی موجود در بازار را تشکیل می‌دهد)، با استفاده از ترکیب دستگاه و نیروی انسانی و با استفاده از دستگاه خم کاری یا پرس های هیدرولیک ساخته می‌شود.

یعنی عملاً مرحله برش دادن و جوش زدن حذف شده است. مزیت این کار این است که ظرف مسی جدید یک تکه ساخته می‌شود و شکل و فرم و استایل بسیار زیبایی دارد.

شیوه چکشی کاری این نوع ظروف، معمولاًٌ یا کلاً ماشینی و یا ماشینی-دستی (به کمک دستگاه و انسان تواماً) است.

 

مزایای این نوع ظروف مسی، استایل زیبا، تراز بودن درب و فرم و شکل مناسب آن است.

 

در عکس زیر، شما به راحتی تفاوت بین هر دو ظرف مسی را مشاهده می‌کنید. عکس سمت راست از نوع ظروف مسی جدید (ماشینی-دستی یا همان ماشینی-چکشی) و عکس سمت چک ظرف مسی سبک قدیمی (کاملاً دست ساز) است.

 

نتیجه گیری:

با توجه به مزایای فراوانی (از جمله؛ مواد اولیه با کیفیت تر، شکل و ظاهر بسیار شکیل تر، دهنه ی صاف تر، چکش کاری منظم تر و ...) که ظروف مسی جدید (ماشینی - دستی یا همان ماشینی-چکشی) دارند، توصیه بر این است که از ظروف مسی جدید استفاده نمایید.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

3 نظر
مریم
جمعه پانزدهم دی ۰۲
پاسخ
()
()
مریم
آيا قوري کتري که با گرمکن آن باشد موجود هست؟ و اگر گرمکن دارد آيا قابليت پذيرش حرارت بالا را دارد؟ که بتوان از حرارت بالا استفاده کنيم که آب در سر ميز در حال جوش‌ باشد؟ ممنون ميشم اگر دقيقا جواب بدهيد .
پاسخ مدیر سایت
سلام منظورتون از گرم کن، حالت وارمردار هستش؟ فعلا خیر کتری روگازی (شیردار) و کتری و قوری معمولی مسی داریم. اگر وارمر باشه طبیعتاً مشکلی نیست و میتونید استفاده کنید.
پاسخ مدیر سایت
مژگان
چهارشنبه دوم تیر ۰۰
پاسخ
(9)
()
مژگان
سلام. اگه کيفيت ساخت ظروف قديمي و جديد يکسانه، پس پول اضافي دادن به ظروف قديمي کار اشتباهيه؟!
پاسخ مدیر سایت
سلام. همونطوریکه توضیح دادیم، از لحاظ کیفیت مواد اولیه ظروف قدیمی (منظور ظروف مسی هستش که با طرح قدیمی و دست ساز تولید می‌شوند) و ظروف جدید یکی هستش. البته الان ظروفی کاملاً دست ساز خیلی خیلی کم هستش تو بازار و بالای 90% از محصولات موجود بصورت ماشینی-چکشی تولید می‌شوند. در هر صورت موضوع سلیقه ای هستش ولی بنابه تفاوتهای مثبتی که ظروف ساخت جدید دارند (از جمله استایل مناسب، محکم بودن درب، خوب چِفت شدن درب و بدنه، تاب نداشتن لبه ها و ...) ظروف مسی جدید ارجح هستند از نظر ما.
پاسخ مدیر سایت
حمدی
جمعه دوازدهم دی ۹۹
پاسخ
(18)
(1)
حمدی
سلام. ممنون از مطلب بسيار عالي شما. با اين توضيح، ظروف مسي جديد که به قول شما ظروف مسي ماشيني-دستي، خب بهتر ميشه ديگه
پاسخ مدیر سایت
سلام. همونطوری که توضیح داده شد، یه موضوع سلیقه ای هستش ولی ظروف مسی "دستی-ماشینی"، مزایای بیشتری داره. ازجمله شکل و استایل بهتر
پاسخ مدیر سایت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

telegraminstagram
logo

زنجان، شهرک صنعتی علی آباد، خ فروردین، قطعه 203 تلفن ثابت کارخانه: 02432221495 و 02432222148
شماره تماس مسئول فروش کارخانه (فقط مغازه داران و عاملین پخش): 09104468806
شماره همراه مسئول فروشگاه اینترنتی (ویژه تماس مصرف کنندگان محترم و مشتریان سایت): 3754692-0933

سوالی برای شما پیش آمده؟ از ما بپرسید!
ارتباط در روبیکا
روبیکا