چرا ظروف مسی را قلع کاری میکنند؟ ,

menuordersearch
mesnikzanjan.ir
۱۳۸۹/۱۲/۱ یکشنبه
(33)
(0)
چرا ظروف مسی را قلع کاری میکنند؟
چرا ظروف مسی را قلع کاری میکنند؟

سوالی که اکثر مشتریان و مصرف کنندگان ظروف مسی دارند این است:

وقتی ما میگویم ظروف مسی برای بدن منفعت دارد، پس چرا داخل آن را با قلع می‌پوشانیم؟

دلیل قلع اندود کردن (سفید کاری) ظروف مسی چیست؟

آیا خود قلع برای بدن مضر است یا مفید است؟

آشنایی با فلز قلع

قلع فلزی است چکش خوار، قابل انعطاف، بلورین و سفید نقره ای که ساختار بلوری آن هنگام خم شدن قطعه ای از قلع، صدای خاصی ایجاد می‌کند (علت آن شکست بلورها است). در زیر تصویر شمش قلع را مشاهده می‌کنید.

 

مقاومت نسبتاً خوب قلع نسبت به زنگ زدگی و فرسایش باعث شده تا از آن به عنوان روکشی برای فلزات دیگر برای جلوگیری از زنگ زدگی استفاده شود.

دلیل قلع کاری (سفیدکاری) ظروف مسی:

به گفته متخصصان طب سنتی و استادکاران قدیمی صنعت مسگری، مس با غذا‌‌‌‌های اسیدی واکنش می‌دهد و به این خاطر ظروف مسی را معمولًا با لایه ای از یک فلز دیگر(مثل قلع یا استیل یا نیکل) می‌پوشانند تا از ورود بیش از اندازه مس، به غذا جلوگیری شود. این لایه (لایه فلز قلع که داخل ظرف مسی کشیده شده و سفید نقره ای است) در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می‌شود و در بلند مدت شما باید ظرف مسی را برای قلع کاری مجدد به دست استادکار بسپارید.

پس بطور خلاصه می‌توان گفت که:

1- قلع کاری باعث جلوگیری از اکسید شدن (و نوعی زنگ زدگیِ مس) و ورود اکسید مس به بدن می‌شود.

2- قلع مانع از ورود بیش از اندازه مس به بدن می‌شود.

 

نکته بسیار مهم:

به لحاظ علمی، چون درجه ذوب فلز قلع، پایین تر از فلز مس است، به همین دلیل، اگر یک ظرف مسی را بصورت خالی (بدون آب یا غذا در درون ظرف) روی اجاق بگذارید، قلعِ داخل آن، کم کم ذوب شده و از بین میرود و اصطلاحاً قلع آن می‌سوزد. پس هیج گاه یک ظرف مسی را بصورت خالی روی اجاق قرار ندهید.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

8 نظر
نادیا
جمعه شانزدهم اردیبهشت ۰۱
پاسخ
()
()
نادیا
من ظرف مسي رو با سرکه قرمز و ابليمو تميز کردم حالا رنگشون خيييلي از بين رفته اون قرمزيش از بين رفته چيکار کنم؟ لطفا راهنمايم کنيد
پاسخ مدیر سایت
سلام. قرمزی بیرون مس، از بین نمیره چون ذات فلز مس قرمز رنگ هستش، فقط تیره و کِدر میشه که میتونید با استفاده از لوازمی که در خانه دارید (مثل؛ سس گوجه فرهنگی، رب، آبلیمو و نمک و ...) قرمزی اون رو براق تر کنید و بعد بشورید و بعدش با دستمال حتماً خشک کنید چون اگه آب بمونه روی مس، ردش تیره و کِدر میشه. لطفاً به بخش "مطالب آموزشی" مراجعه فرمایید. توضیحات کامل درج شده در خصوص نحوه تمیز کردن و نگهداری از ظروف مسی.
پاسخ مدیر سایت
عرفان یوسفی
چهارشنبه بیستم بهمن ۰۰
پاسخ
()
()
عرفان یوسفی
من که هرچي لوازم آشپزخونه ميخرم، سعي ميکنم مس بخرم. چون بجز فوايد تغذيه اي که داره، هروقت بخوام ميتونم بفروشمش و اينکه هيچوقت از بين نميره
من
چهارشنبه دهم آذر ۰۰
پاسخ
(5)
(1)
من
خودم ميتونم داخل قابلمه مسي و سفيد کنم؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. خیر. سفید کاری مس نیاز به قلع درجه یک و مواد و تجهیزات دیگه دارد.
پاسخ مدیر سایت
فری پناهی
دوشنبه پنجم مهر ۰۰
پاسخ
(5)
()
فری پناهی
سلام کتري مسي من سياه شده ولي برام سفيدش نکردن گفتن چون جرم گرفته ايا اين صحت داره؟
پاسخ مدیر سایت
سلام. اگه داخل کتری جرم گرفته، طبیعتاً باید اول پاک بشه بعدش سفید کاری (قلع کاری) بشه و این اصلاً کار سختی نیست. یک راهش اینه که داخل کتری سرکه بریزید تا بجوشه و جرم داخل اون پاک بشه و بعدش بدین سفید کاری بشه.
پاسخ مدیر سایت
الیاس حریری
یکشنبه چهارم مهر ۰۰
پاسخ
(4)
()
الیاس حریری
سلام. من ظروف مسي خارجي را هم ديده ام که قلع کاري شده است.
ژاله موسوی
پنج شنبه دهم تیر ۰۰
پاسخ
(11)
()
ژاله موسوی
ممنون بهترين پاسخ رو گرفتم. من از چندنفر پرسيده بودم، هرکسي يه چيزي ميگفت.
رسولی
دوشنبه هفتم تیر ۰۰
پاسخ
(13)
()
رسولی
مفيد بود ممنون
رسولی
چهارشنبه دوم تیر ۰۰
پاسخ
(13)
()
رسولی
سلام. بسيار عالي و مفيد بود .

ما را در شبکه‌‌‌‌های اجتماعی دنبال کنید

telegraminstagram
logo

کارخانه: زنجان، شهرک صنعتی علی آباد - خ فروردین - قطعه 203. تلفن تماس مدیر فروشگاه اینترنتی: 3754692-0933