سوالی که برای برخی از مشتریان میپرسند این است که:
ظروف مسی سنگین بهتر است یا ظروف مسی سبک؟
کدام نوع از ظروف مسی باید سنگین باشد؟
قاعده کلی بر این است که ظروف مسی نباید سبک باشد. اگر یک ظرف مسی، بیش از حد سبک باشد، احتمال ایجاد فرو رفتگی در بدنه و کج شدن لبه های ظرف و درب آن بیشتر میشود و از طرفی وقتی روی حرارت قرار میگیرد، قلع داخل آن سریعتر از بین میرود.
1- ظروفی که برای پخت و پز استفاده میشود:
این نوع ظروف مسی که روی حرارت مستقیم آتش قرار میگیرند (مانند؛ قابلمه ها، ماهیتابه ها، دیگ)، بهتر است کمی سنگین و ضخیم باشند. با ضخیم و سنگین بودن این ظروف، عمر قلع داخل آن نیز، بیشتر خواهد بود و در زمان شسشتو و جابجایی ها، لبه های ظرف و درب آن به آسانی کج نخواهد شد. البته یادمان باشد که عمر قلع یک ظرف مسی، فقط به ضخامت خودِ ظرف بستگی نداشته و به کیفیت مواد اولیه قلع، کیفیت قلع کاری آن و نیز شیوه استفاده صحیح از ظروف مسی بستگی دارد.
2-ظروف مسی پذیرایی و دکوری:
این نوع ظروف، طبیعتاً چون روی حرارت مستقیم آتش قرار نمیگیرند، عمر قلع داخل آنها، طولانی تر از ظروف دیگر خواهد بود. ولی توصیه بر این است که این نوع ظروف مسی نیز، سبک نباشند. زیرا همانگونه که گفته شد، بیش از حد سبک بودن یک ظرف مسی، باعث ایجاد فرورفتگی در بدنه و کج شدن لبه های ظرف و درب آن میشود.
فراموش نکنید که برخلاف بسیاری از ظروف آشپزخانه (مانند؛ ظروف چینی، دکوری، ملامین و ... که همیشه احتمال شکستن و از بین رفتن آنها وجود دارد)، ظروف مسی، مادام العمر هستند و شما در زمان خرید یک ظرف مسی، هرچه قدر هزینه نمایید، عین یک سرمایه گذاری بوده و این ظرف، با گذشت زمان، ارزش پولی خود را حفظ میکند.
در زمان خرید یک ظرف مسی، سعی نمایید که ظروف مسی محکم تر و کمی سنگین تر خریداری نمایید تا عمر و دوام آن بیشتر باشد.