نانو مس چیست؟ مس نانو شده چیست؟
ظروف مسی، یکی از بهترین ظروفی است که در آشپزخانه ها میتوان از آن استفاده نمود.
از جمله دلایل مهمی که باعث برتری ظروف مسی بر دیگر ظروف شده است میتوان به؛ تاثیر مس بر سلامتی انسان، مقرون به صرفه بودن، عمر دائمی و از بین نرفتن این ظروف و ... اشاره کرد.
فلز مس در کنار همه ی خوبی هایی که دارد، یک خاصیت هم دارد که شاید برای بعضی ها خوشایند نباشد و آنهم، کِدر شدن و کمی تیره شدن است. این موضوع ناشی از خاصیت فلز مس است که در مجاورت هوا و آب، واکنش نشان داده و اکسید شده و کمی تغییر رنگ میدهد. ظروف مسی قدیمی را یادتان است؟ دقیقاً همینگونه بودند.
حال ممکن است، بعضی ها بگویند، ظروف مسی امروزی، خیلی سریعتر از ظروف مسی قدیمی، تغییر رنگ میدهد، چرا؟ دلیل این موضوع کاملاً روشن است. در زمانهای قدیم از اجاق های خانگی با حرارت ملایم استفاده میشد ولی الان از اجاق گازها با حرارت گاز و بالا استفاده میشود.
راه چاره چیست؟
برای تمیز نگه داشتن ظروف مسی، 2 راه حل وجود دارد:
1- تمیز کردن سطح بیرونی (ناحیه قرمز رنگ) ظروف مسی با استفاده از مواد و لوازم موجود در منزل یا با استفاده از مایع شستشوی ظروف مسی : در این خصوص بطور مفصل، پست آموزشی قرار داده ایم. میتوانید با مراجعه به بهش "مطالب آموزشی"، از آنها استفاده کنید.
2- نانو کردن ظروف مسی: در این روش، یک لایه خارجی (بدون رنگ) روی سطح بیرونی ظروف مسی، کشیده میشود که لایه ی خارجی (که اصطلاحاً به نام "نانو" معروف شده است)، مانع از ورود آب و هوا به سطح ظروف مسی میشود.
چند نکته:
1-نانو کردن ظروف مسی،در کارخانه انجام میشود.
2- استفاده از نانو، برای سطوحی که در تماس مستقیم با مواد غذایی هستند (مانند سطح داخلی قابلمه، دیگ، ماهی تابه، پارچ، لیوان و ...) به هیچ وجه توصیه نمیشود و این قبیل سطوح حتماً باید قلع کاری شود.
3- نانو فقط برای سطح بیرونی ظروف مسی کاربرد دارد.
4- ظروف مسی نانو شده را نباید با اجسام نوک تیز، بخراشید زیرا باعث از بین رفتن نانو میشود.
5- توصیه میشود نانو کردن ظروف مسی فقط برای ظروف دکوری باشد و ظروفی که برای پخت و پز استفاده میشود و روی حرارت اجاق قرار میگیرد (ماننده قابلمه ها)، به سبک و شیوه سنتی و بدون نانو استفاده شود.