اصلاً دلیل قلع اندود کردن ظروف مسی چیست؟
آیا خود قلع برای بدن مضر است؟
چرا قلع (سفیدی داخل ظرف مسی) از بین میرود؟
آیا از بین رفتن قلع ظرف مسی، نشانه تقلبی بودن و بی کیفیت بودن آن است؟
آشنایی با فلز قلع
قلع فلزی است چکش خوار، قابل انعطاف، شدیداً بلورین و سفید نقره ای که ساختار بلوری آن هنگام خم شدن قطعه ای از قلع صدای خاصی ایجاد میکند (علت آن شکست بلورها است).
مقاومت نسبتاً خوب قلع نسبت به زنگ زدگی و فرسایش باعث شده تا از آن به عنوان روکشی برای فلزات دیگر برای جلوگیری از زنگ زدگی استفاده شود، از جمله قلع اندود کردن ظروف مسی و به خاطر جلوگیری از نوعی زنگ زدن مس و ورود اکسید سمی مس در غذا از قدیم الایام رواج داشته است.
دلیل قلع کاری ظروف مسی :
به گفته متخصصان طب و استادکاران قدیمی صنعت مسگری، مس با غذاهای اسیدی واکنش میدهد و به این خاطر ظروف مسی را معمولا با لایه ای از یک فلز دیگر(مثل قلع) میپوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگیری شود. این لایه در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل میشود، به خصوص اگر غذاهای اسیدی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند. لذا از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی پوشش داده نشده باید اجتناب کرد.
دلیل دیگر قلع کاری مس این است که مانع از ورود بیش از اندازه مس به بدن میشود.
این امر کاملاً طبیعی است. قلع و سفیدی ظروف مسی به مرور زمان و به تناسب نحوه استفاده از ظرف مسی از بین میرود. منظور از نحوه استفاده این است که مثلاً ظروفی که برای پخت و پز استفاده میشود و روی حرارت قرار میگیرد، زودتر از سایر ظروف از بین میرود.
این خاصیت طبیعی قلع است پس نگران این موضوع نباشید. فقط یادتان باشد اگر قلع ظرف به اندازی از بین رفت که قرمزی مس از زیر قلع نمایان شد، حتماً ظرف مسی خود را جهت قلع کاری مجدد به استادکار بسپارید زیراکه پزشکان توصیه میکننده از ظروف مسی که فاقد قلع میباشند و قلع آنها از بین رفته، استفاده ننمایید. زیراکه "مس" خاصیت اکسید شدن را دارد.
توصیه ها:
1- هیچگاه یک ظرف مسی را بصورت خالی (بدون محتویات، مثلاً بدون روغن یا آب و ...) روی حرارت نگذارید.
2- در اولین استفادهاز ظروف مسی؛ یکبار داخل آن شیر ریخته و بجوشانید و سپس شیر را دور ریخته و از ظرف خود استفاده کنید.
3- همواره سعی کنید هنگام استفاده از ظروف مسی؛ آشپزی با شعله پایین و با حوصله و یا استفاده از شعله پخش کن را رعایت نمایید. بدلیل اینکه شعله زیاد و تند باعث از بین رفتن سریعتر قلع و سفیدی داخل ظروف مسی میشود.
4- برای شست وشوی این ظروف بهتر است آنها را با دستمال نرم شستشو دهید و آنرا داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید و به هیچ عنوان از اسکاج یا سیم ظرفشویی برای شستن آن استفاده نکنیم. چونکه سیم ظرفشویی قلع داخل ظروف مسی را از بین میبرد و سطح بیرونی ظروف مسی را خش دار میکند.
5- حتماً در خرید ظروف مسی، از بِرند های معتبر، قدیمی و با سابقه ظرف خود را تهیه نمایید. زیراکه یک فروشنده و تولید کننده معتبر و باسابقه، هیچگاه بخاطر سود کم و کسب مشتری در کوتاه مدت و ارزان فروشی، از کیفیت جنس خود کم نمیکند.
توصیه میشود فیلم کوتاه زیر را مشاهده فرمایید تا در کمتر از 4 دقیقه، با مس و قلع به خوبی آشنا شوید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
زنجان، شهرک صنعتی علی آباد، خ فروردین، قطعه 203 تلفن ثابت کارخانه: 02432221495 و 02432222148
شماره تماس مسئول فروش کارخانه (فقط مغازه داران و عاملین پخش): 09104468806
شماره همراه مسئول فروشگاه اینترنتی (ویژه تماس مصرف کنندگان محترم و مشتریان سایت): 3754692-0933
«مس نیک زنجان، تولید کننده ظروف مسی در زنجان با بیش از 50 سال سابقه»
آدرس: زنجان، شهرک صنعتی علی آباد، خ فروردین، قطعه 203. تلفن تماس مسئول فروشگاه اینترنتی: 3754692-0933
این فروشگاه اینترنتی متعلق به تولیدی "مس نیک زنجان" است.