کِی باید ظرف مسی را برای قلع کاری مجدد به استاد کار بدهیم؟
از بین رفتن قلع داخل ظروف مسی را چگونه جبران نماییم؟
قلع کاری ظروف مسی آیا ضروری است؟
قلع داخل ظروف مسی به طور طبیعی و به مرور زمان و با توجه به نوع و شرایط استفاده از ظروف مسی، قلع داخل آن از بین میرود.
دقت نمایید که منظور از «از بین رفتن قلع» شرایطی است که قلع داخل ظروف مسی به نحوی از بین برود که سفیدی داخل آن از بین رفته و قرمزی زیر آن نمایان گردد.
زمانی که قلع داخل ظروف مسی از بین رفت و رنگ قرمز زیر آن، نمایان شد، شما باید آنرا جهت قلع کاری مجدد به استاد کار بسپارید. توجه داشته باشید که اگر قلع داخل ظروف مسی، کمی کِدر شود هیچ مشکلی برای پخت و پز داخل این ظروف وجود ندارد.
برای درک بهتر موضوع، در زیر تصاویری از ظروف مسی که قلع داخل آنها از بین رفته و نیاز به قلع کاری مجدد دارند، قرار داده شده است.
یادتان باشد که شرایط و نحوه استفاده از ظروف مسی در عمر و دوام قلع داخل آن بسیار تاثیر دارد. آشپزی با شعله تند و بالا، قراردادن ظروف مسی بصورت توخالی روی اجاق و ... از جمله مواردی است که قلع داخل ظروف مسی را از بین میبرد.
همچنین طبیعتاً آندسته از ظروف مسی که برای پخت و پز استفاده میشود در مقایسه با ظروفی که برای نوشیدن استفاده میشود، زودتر قلع داخل آن از بین خواهد رود.
راههای افزایش عمر قلع داخل ظروف مسی چیست؟
قبل از استفاده از ظرف مسی (در هنگام استفاده برای اولین بار)، یکبار در داخل ظرف مسی، شیربجوشاید و سپس شیر را دور بریزید. این کار باعث افزایش دوام قلع داخل ظرف خواهد شد.
برای افزایش دوام و عمر قلع داخل ظروف مسی، هنگام پخت غذا از شعله پخش کن استفاده نموده و از شعله با حرارت پایین استفاده نمایید.
برای شستن ظروف مسی از یک ابر یا دستمال نرم به جای سیم ظرفشویی استفاده نمایید.
برای پخت و پز و سرو غذا از کفگیر و ملاقه غیر فلزی استفاده کنید تا قلع داخل ظرف خراشیده نشود.
نتیجه نهایی اینکه، هر زمان قلع داخل ظروف مسی (سفید کاری داخل ظرف) به مقداری از بین برود که قرمزی زیر آن نمایان گردد، باید آنرا جهت قلع کاری مجدد به دست استاد کار بسپارید.