نانو مس چیست؟ مس نانو شده چیست؟
ظروف مسی نانو شده چگونه اند؟
آیا مس نانو شده بهتر است؟
چه لزومی به نانو کردن ظروف مسی است؟
آیا واقعاً ظروف مسی جدید نسبت به ظروف مسی قدیمی، زودتر کِدر و تیره میشوند؟
خاصیت فلز مس، کِدر و کمی تیره شدن است.
فلز مس در کنار همه ی خوبی هایی که دارد، یک خاصیت هم دارد که شاید برای بعضی ها خوشایند نباشد و آنهم، کِدر شدن و کمی تیره شدن است. این موضوع ناشی از خاصیت فلز مس است که در مجاورت هوا و آب، واکنش نشان داده و اکسید شده و کمی تغییر رنگ میدهد. ظروف مسی قدیمی را یادتان است؟ دقیقاً همینگونه بودند.
حال ممکن است، بعضی ها بگویند، ظروف مسی امروزی، خیلی سریعتر از ظروف مسی قدیمی، تغییر رنگ میدهد، چرا؟
دلیل این موضوع کاملاً روشن است. در زمانهای قدیم از اجاق های خانگی با حرارت ملایم استفاده میشد ولی الان از اجاق گازها با حرارت گاز و بالا استفاده میشود.
چه کنیم که ظروف مسی، شفاف و روشن بماند؟!
برای تمیز نگه داشتن ظروف مسی، 2 راه حل وجود دارد:
1- تمیز کردن سطح بیرونی (ناحیه قرمز رنگ) ظروف مسی با استفاده از مواد و لوازم موجود در منزل یا مایع شستشوی ظروف مسی : در این خصوص بطور مفصل، پست آموزشی قرار داده ایم. میتوانید با مراجعه به بهش "مطالب آموزشی"، از آنها استفاده کنید.
2- نانو کردن ظروف مسی: در این روش، یک لایه خارجی (بی رنگ و بی بو) روی سطح بیرونی ظروف مسی، کشیده میشود که لایه ی خارجی (که اصطلاحاً به نام "نانو" معروف شده است)، مانع از ورود آب و هوا به سطح ظروف مسی میشود و به این شکل، ظرف مسی، چون در معرض مستقیم گرد و غبار و هوا و آب، قرار نمیگیرد، تغییر رنگ نداده و مثل روز اول، شفاف و براق میماند.
1-نانو کردن ظروف مسی، در کارخانه انجام میشود.
2- استفاده از پوشش "نانو"، برای سطوحی که در تماس مستقیم با مواد غذایی هستند (مانند سطح داخلی قابلمه، دیگ، ماهیتابه، پارچ، لیوان و ...) به هیچ وجه توصیه نمیشود و این قبیل سطوح حتماً باید قلع کاری شوند.
3- نانو فقط برای سطح بیرونی ظروف مسی کاربرد دارد.
4- ظروف مسی نانو شده را نباید با اجسام نوک تیز، بخراشید زیرا باعث از بین رفتن نانو میشود. پس در هنگان شستن این ظروف، دقت کنید.
5- توصیه میشود نانو کردن ظروف مسی فقط برای ظروف دکوری باشد و ظروفی که برای پخت و پز استفاده میشود و روی حرارت اجاق قرار میگیرد (ماننده قابلمه ها)، به سبک و شیوه سنتی و بدون نانو استفاده شود.