بهتر است بپرسیم که معیارهای تشخیص ظروف مسی با کیفیت چیست؟
مس تقلبی چگونه است؟ مس اصل را چگونه بشناسیم؟
برای تشخیص کیفیت یک ظرف مسی، موارد زیر را باید مدنظر قرار بدهید:
1- ضخامت ظروف مسی (وزن ظرف):
هنگام خرید ظروف مسی (مخصوصاً ظروفی که برای پخت و پز استفاده میکنید)،ظرف مسی نسبتاً ضخیم و سنگین را انتخاب کنید و یا حداقل ظرف مسی نازک نخرید. هرچند به دلیل بالا بودن وزن این ظرف، شما هزینه بیشتری پرداخت خواهید کرد، ولی اولاً این هزینه از بین نمیرود و بعد از سالها که خواستید ظرف مسی را حتی بفروشید، با همان وزن خواهید فروخت. دوماً ضخیم بودن ظروف مسی عمر آنرا (مخصوصاً از لحاظ قلع داخل آن) افزایش میدهد و لبه های ظرف و دسته و درب آن به راحتی کج نمیشود.
2- چکش کاری ظرف مسی و مشخصات درب و بدنه:
چِفت بودن درب روی قابلمه، چکش کاری های منظم و خوش نقشِ روی ظرف و مخصوصاً ته ظرف مسی، کیفیت اتصال دسته ها به بدنه، کیفیت پولیش کاری (براق کاری) سطح بیرونی ظروف مسی و موارد مشابه از جمله مواردی است که نشان دهنده کیفیت بالای یک ظرف مسی نسبت به دیگری است.
3- براق و شفاف بودن ظروف مسی:
هرچه کیفیت ورق مسی بالا باشد، میزان شفافیت ظروف مسی بیشتر خواهد شد. البته این به شرطی است که مرحله "پولیش کاری" و برای کاری ظروف مسی، بصورت صحیح انجام شده باشد و همانگونه که در بخش های دیگر اشاره کردیم، ظروف مسی بعد از گذشت مدتی، بطور طبیعی، شفافیت و براقیت اولیه خود را از دست میدهد. مگر اینکه ظروف مسی نانو شده خریداری نمایید.
3-کیفیت قلع (سفید کاری داخل ظروف مسی):
تشخیص کیفیت قلع داخل یک ظرف مسی، همچنین تشخیص درجه خلوص و کیفیت مواد اولیه (ورق مسی) بکار رفته شده در ساخت یک ظرف مسی، برای شما (به عنوان مصرف کننده) تقریباً بسیار سخت است. پس توصیه میشود برای اطمینان خاطر، حتماً محصولات تولید کنندگان معتبر و باسابقه را خریداری نمایید.زیرا یک تولید کننده باسابقه و قدیمی، هیچگاه اعتبار خود را با کم کردن کیفیت تولیداتش به خطر نمیاندازد.
پس بطور خلاصه ویژگی های ظروف مسی تلقبی یا کیفیت پایین را اینگونه بیان نمود: معمولاً چکش کاری های نامنظم، پوسته پوسته بودن داخل ظرف و گاهاً بیرون ظرف، دسته های کج، درب که روی ظرف خوب قرار نمیگیرد! قلع داخل آن براقیت و شفافیت لازم را ندارد!